EMO İLE GÖKOVA’YA DAİR KISA BİR SOHBET

Röportaj: Mina Aslan

Fotoğraf: Can Görkem

Biz sorduk, Gökova’da ağırladığımız müzisyenlerimizden Emo yanıtladı. İşte Bostanova’nın kurucularından Emo, ve onun müzik ve dostluk dolu inzivası…

 

Selam Emo, sen de Gökova’nın yerlisi sanatçılarımızdansın. Seni oraya hangi rüzgar attı?

Selam Mina! Hep hayal edip konuşuyorduk şehirden çıkışı, Covid ve o süreçte geleceğe dair yaptığımız aklıselim, bariz değerlendirmeler harekete geçirdi.

 

Gökova’ya dair seni en mutlu eden şey nedir peki?

Çok güzelliği. Ve tabi böylesi bir yerde dürüst, yaratıcı, çalışkan, yardımsever insanlarla çevrili olmak. Yakalanan gerçek bağlar, meşkler, muhabbetler…

 

Daha evvel İsviçre’de de yaşamışsın sanırım. Şu anki hayatınla keskin bir tezat, biraz bahsedebilir misin?

Orta okul ve liseyi orada okudum o yüzden şu anki hayatımla olan tezatlık kat sayısı epey yüksek ama çevresel sistematik ve kültürel farklar haricinde insan hep insan.

 

Doğanın içinde jam sessionlar ve setler gerçekleştirdiğiniz bir topluluğunuz var anladığım kadarıyla. Biraz oradaki birliktelik ve üretimlerinizi anlatabilir misin?
Müzisyen ve müzik aşığı dostlarımızla bir araya gelip dağarcık/doğaçlama arası seyrediyoruz. Üretim konusunda planlı kayıtlar haricinde çoğu zaman söyle çal, denize sal noktasındayız.

 

Müzik dışında başka medyumlarla çalışıyor musun?

Yazı, çizi, fotoğraf. Kameranın her yönünü seviyorum.

 

Bostanova diye de bir mekanınız var. Bu da oraya atılan temelin ve orada kurulan yuvanın bir temsili sanki, bir yandan da sizi ziyaret etmek isteyenlerin konaklayabileceği bir otel. Bu proje nasıl ortaya çıktı?

Pandemiden önce sanatçılarla mimari projeleri ve sanatseverleri bir araya getiriyorduk. Hem alan, birliktelik ve üretim ihtiyacımızı karşılayalım hem de iyi yaşayalım dedik ve ovayı seçtik. Kalma yeme içme ile birlikte sanatçı/sanatçı topluluğu konaklama/değişim programları, üretim, sergi, performans, dinleti ve gösterimlerin olduğu/olacağı bir ev, ahır ve bahçesi Bostanova. Yuva 🙂

 

Gökova’dan uzaklaştığında, özlediğinde sana burayı hatırlatacak bir fotoğraf var mı telefonunda? Bizimle paylaşır mısın?

#komünitecalling Sayısını Okumaya Devam Et